Logga in
Hem

Förebyggandekonferensen 2021

Publicerad den 26 maj 2021

Förebyggandekonferensen 2021

Förebyggandekonferensen är en nationell brandkonferens som vänder sig till alla som arbetar med förebyggande brandskydd. Här får du möjlighet att ta del av intressanta programpunkter i form av föreläsningar, valbara seminarier och mässmontrar. Det är också två dagar som ger möjlighet till erfarenhetsutbyte och digitalt nätverkande. I år kommer konferensen att genomföras helt digitalt, på grund av pandemin.

 

 

Lite om innehållet

I år får vi bland annat höra om det nya nationella målet för förebyggande arbete i LSO och hur det påverkar framtiden för den förebyggande verksamheten. Kopplat till förebyggandemålet fördjupar vi oss även inom området bostadsbrand. Vidare tittar vi på hur tillsynen påverkas av nya föreskrifter och handbok och får exempel från några kommuner om hur de har planerat sin tillsyn.

 

Inom området farliga ämnen får vi exempelvis en övergripande genomgång av ändringar i LBE och vilken påverkan dessa kommer att få.

 

En allvarlig och omskriven händelse under förra året var branden på Polarbröd. Varför blev konsekvenserna så förödande och vilka åtgärder kunde ha gjort skillnad? Kommunen och utredaren berättar och delar med sig av sina erfarenheter och lärdomar.

 

Hållbarhet är en viktig och ständigt aktuell fråga. Vilken koppling finns mellan hållbarhet och brandsäkerhet och hur kan vi skapa ett hållbart brandskydd?

 

Modern teknik som exempelvis elfordon och laddning av dessa kommer också att diskuteras, tillsammans med en rad andra intressanta ämnen.

 

Varmt välkommen till Förebyggandekonferensen!

 

 

Datum

8-9 september 2021

 

Plats

Digitalt

 

 

Anmälan

Anmälan öppnar den 21 maj.

Förebyggandekonferensen (msb.se)