Startsidan
  SBB tycker
  Om SBB
  Regionföreningar
  Protokoll
  IRL Ledarskap
  Bli medlem
  Kontakta SBB
  Arkiv
  Lediga tjänster
 
  Räddningsledaren
  Dokument
  Länkar
 

 
 

MEDLEMSERBJUDANDE: BOKEN OM GRYNINGSPYROMANEN.

Av Ulf Lago 
2012-09-07
 
Beställ Gryningspyromanen - Från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare till kampanjpris. Pris: 129 kr exklusive porto (ca 49 kr). Beställ boken via http://gryningspyromanen.com/sbb/ och skriv in dina uppgifter i ett webbformulär och klicka på "skicka" så får du boken på posten inom några dagar. Detta är ett erbjudande av HOI Förlag i samarbete med SBB.
-
 

Erbjudande till SBBs medlemmar!

 

Om boken

Gryningspyromanen

“Gryningspyromanen – från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare” är en dokumentär bok om Ulf Borgström som blev ”Gryningspyromanen” med hela Sverige.

 

Författarna har kartlagt Borgströms liv i ett försök att förstå och förklara vad som skapade mordbrännaren som kallades statsterrorist, och var föremål för en av de största polisjakterna i svensk kriminalhistoria. Hur han gick från att vara en småbrottsling till telesabotör, datahacker och – mordbrännare.

Ystadsbon Ulf Borgström hade ingenting emot att kallas för ”Gryningspyromanen”, tvärtom. Han gillade ”kändisskapet” men ville absolut inte hamna i fängelse. Det lyckades han i stort sett med under de nästan tjugo år som de anlagda bränderna plågade södra Sverige. Polisen visste men kunde inget bevisa. Den sista sommaren följde fyra poliser honom dygnet runt, steg för steg. Ändå brann det. På sannolikt goda grunder misstänks Borgström ha satt eld på mellan hundra och tvåhundra byggnader, flera av dem kyrkor och andra kulturskatter.

I boken finns även FBI-experten Dian L. Williams citerad. Hon slår med kuslig precision fast att Ulf Borgström i allt väsentligt passar in i en av de sex mordbrännarprofiler som vetenskapen använder sig av: hämndmordbrännaren. Och vad värre är, ingenting tyder på att en så kallad hämndmordbrännare avser att sluta efter avtjänat straff. Tvärtom tenderar det bara att bli värre. Och sommaren 2016 kan Ulf Borgström vara en fri man igen…
-
 

 

 

 Webmaster: Arto Koivumaa

 

Kontakta SBB:
Tel: 0612-870421
Ordförande: Andreas Hoff

 


Nätsidorna utvecklad av
Powel AS, avd. Datamann